Stockholm by night

När bästakompis är på besök & sommaren kommit så får man hänga utomhus. Och det har vi verkligen gjort. Avnjutit luncher på balkongen & fallit i fällan för den berömda "solhetsen" som många andra svenskar gör, resulterat i bröstparti well done. Men vi har också fått i oss några härliga middagar med andra goda vänner på stan. Livskvalité. 

I onsdags var vi på Supper Gårdens invigning, vi gillar ju det stället väldigt mycket sedan innan & vet precis vad vi får så inga större överraskningar där. Jag drack en väldigt god rabarber/vanilj-cocktail & tacos med fläsksida & sriracha var min höjdpunkt. Öl&choklad-chilin är en klassiker. Vi gillar att äta på "sharing"-vis där man får smaka lite av allt, då är Supper perfekt. Dessutom har de verkligen lyckats med miljö & koncept. Värt ett besök oavsett om man är i Åre, Visby eller i Stockholm.

Igår blev det en fördrink på "Humlan". Också en mysig oas precis vid Humlegården mitt inne i hetsiga storstadspulsen. Vi varvade bubbel med chili-drinkar & testade deras nachotallrik med egengjorda salsa & guacamole. Älskar ju taco-truck idén & maten såg väldigt god ut. Det enda är väl, som överallt annars, att det blir väldigt trångt. Och att stå & försöka äta fingermat bland andra buffliga bargäster kan ibland inte bli så smickrande för gå-ut-stassen :-P Men hittar man som vi gjorde ett litet eget hörn att hänga på så skulle iaf jag kunna sitta kvar där i flera timmar.

Vi avslutade aftonen på East. Det var såklart fullt på uteseveringen så vi fick ett bord längst, längst inne i matsalen men det gjorde inte oss något. Lite lugnare, lite lättare att föra en konversation. Eftersom vi alla tre var rätt hungriga & vi fick tre olika menyer framför oss på bordet som ingen (...kanske mest jag) orkade läsa så bad vi bara servitösen att "slänga ihop lite goa grejer". Vi drack varsin bra Bloody Mary medans vi väntade in maten. På bilden ser ni vår middag där de lyckats med en bra blandning mellan nigiri, maki & sashimi. Vi skrek i oss det. Och även fast man sällan tror man ska bli mätt när man ser maten på tallriken så var vi alla belåtna när allt väl var slut. Som Mowgli sa "Det är fan skillnad på sushi & sushi alltså", och det är dagens sanning. East gör bra sushi.

Etiketter: stockholm restaurang

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln