Efter festival kommer buljong

Efter en grym festival med mat och dryck högt och lågt så är det dags att tänka på vad man stoppar i sig igen :)
Det får bli en härlig musselbuljong med fisk och grönsaker. Lite saffran är ju alltid gott och om man inte vill ösa på en fet aioli kan man göra som vi. Blanda vitlök i en lättkvarg. Funkar utmärkt.

Koka av en påse med blåmusslor. Sila buljongen och plocka musslorna ur skalen. Koka buljongen med tomat, vitlök,  saffran och lite olivolja. En knivsudd curry är också gott. Smaka av med salt och lite lite vit vinäger. Skär fänkål, broccoli och lite andra goa grönsaker i bitar och koka dom i buljongen. Tänk på att dom förmodligen har olika koktid. Sila av buljongen igen. Slå den kokande buljongen över fiskbitar och låt stå tills fisken nästan är klar. Jag äter gärna min fisk precis på gränsen. Överkokt fisk är inte gott. Lägg grönsaker, fisk och musslorna i en djup tallrik och slå kokande buljong över. Servera med vitlökskvarg :)
En helt vanlig fisksoppa helt enkelt men det är alltid lika gott. Och just nu också väldigt nyttigt.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln