Eat Breakfast

Hemma i Stockholm igen.
Efter att  Ace Frehley spelat klart igår i Sölvesborg så satte vi oss i bilen. Mini-semestern var slut för den här gången & vi tackar SRF & Arla för en fantastisk festival. 

Vi stannade & åt en snabb middag hos mor i Linköping & fick då med oss lite färska höns & ankägg samt några chiliplantor. Älskar att äta mammas ägg & använda mig av det hon producerar hemma. Vi bestämde oss för att sätta klockan tidigt så vi kunde få en mysig morgon tillsammans innan jag skulle köra Jonas till flyget. Det var länge sedan vi var ifrån varandra såhär länge & det är nödvändigt men tråkigt. Vi plocka ordning lite här hemma & lagade en grym frukost med mammas ägg  som huvudperson.

Här är Jonas recept : 

Chili Hollandaise
200 gram smör
2 äggulor
1 tsk vit vinäger
Sriracha efter smak
Vispa äggulorna över värme med vinägern och srirachan. Vispa i smöret i en stråle. Smaka av med salt.

Sallad
1 färsk lök
6 små tomater
1 msk olivolja
1 tsk vit vinäger
Salt, Tomat och färsk lök blandas med vinäger och olivolja.

"Pålägg"
2 st chorizo
10 champinjoner
En bit bröd typ baguette
Stek champinjoner och chorizo tillsammans. Rosta brödbitar i samma stekpanna.

Pocherat ägg
Koka upp saltat vatten. Knäck ägg i en skål och slå på vinäger. Låt stå 5 minuter. Vispa runt vattnet och slå i äggen. Sjud till önskad konsistens. Lös gula tycker jag är godast. Plocka upp och kyl i kallt vatten.

Så fruktansvärt gott & jag är fortfarande mätt såhär några timmar senare. 
Nu är Jonas påväg till Åre, skolavslutning & den sista flytten står inför dörren. Min bästa vän kommer på besök här i Stockholm så jag blir kvar & fortsätter att flytta in i lägenheten. Snart har jag hela min lilla familj på plats här & det längtar jag efter... 

Ha en skön söndag nu. Fridens Liljor!

Etiketter: mat recept

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln