Vad man kan laga när skafferiet ska tömmas

Det är inte bara garderober och skåp som ska tömmas på diverse prylar och kläder när man ska flytta utan också skafferiet ska gärna minimeras. Då får man "slänga ihop" något på det man har hemma. Det här var
vad vi hittade :). En svinsnabb lättlagad flyttlunch på bara "rester"

Köttfärs 1 kg
cocosmjölk 1 burk
fisksås 2 msk
vit vinäger 3 msk
soya 1 msk
vitlök 2 klyftor
chili 1 st
citrongräs 1 st
sticklök 4 st
blekselleri 1/2 st
tomat 2 st
morot 2 st
rödlök 1 liten

Fräs köttfärsen, koka ihop med cocosmjölk, smaka av med fisksås.
Blanda soya och vinäger. Riv i vitlök, citrongräs och morötter. Skiva rödlöken tunt, skär tomaten i bitar, skär bleksellerin i bitar, skär sticklöken i skivor och blanda i. Smaka av med fisksås. Låt stå och dra i 10 minuter. Lägg salladen över köttfärsen. Servera med nudlar, ris eller salad.

Sen blev vi sötsugna så det fick bli en restdessert också. Den vevar man ihop på 5 minuter om man har skills, annars 10 :)

3 dl blandade frysta bär
0,5 dl socker
1 tsk maizena
1 dl hyvlad kokos
100 gram vit choklad finriven
100 gram mandelmassa riven
150 gram vaniljkvarg
3 bittermandlar finrivna

Så under tiden bären kokar ( se filmen ) så gör man dom andra sakerna. Om man som vi inte kan vänta så äter man det direkt men det kan med fördel också stå i kylen och bli kallt. Och om man vill ha det lite mindre sött (vi älskar sött) så kan man använda vispad grädde istället för kvarg men nu var det det vi hittade. Och ju längre kvargen får stå desto mer bittermandel smakar den.
Kokosfnöset blev lite väl mycket. Halvera receptet eller ät på gröten på morgonen :) 
 

Etiketter: mat recept

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln