It's up to you
New York, New York

Litet ihopkok av bilder från vår sista dag i städernas stad. New York. Känns nästan lite konstigt att vakna upp i vår säng i Åre & veta att igår gick hand i hand genom Central Park.
 
Efter att vi checkat ut från vårt "Washington Square Hotel" promenerade vi upp till Hill Country BBQ för att möta upp Anders, Yvette & Ulle. När vi klev in genom dörren fick vi varsin papperslapp i handen, den skulle man spara genom hela måltiden så att de som jobbade kunde skriva ner din beställning på den. Efter det väljer du ett bord du vill slå dig ner vid & sen börjar det roliga. Mitt i matsalen stod det en stor köttdisk med två kassor. Man går fram, kikar på menyn & säger sedan till killen i luckan vad du vill äta. Han karvar sen av den köttmängden du beställt i ett stort brunt papper, väger det & sätter sen en prislapp på ditt papper. Precis som i köttdisken på Ica, haha. Det fanns allt möjligt att välja mellan. Nötkött, fläskkött, fågel & korvar. Efter man valt ut sina proteiner gick man till en sideorder-disk, vi tog lite mac & cheese, sötpopatismos & coleslaw. Beroende på hur hungrig du är så kan man beställa dessa sideorders i tre olika storlekar. De små räckte kan jag säga. Helskotta vad mat man fick! American style. Till lunchen dracks det lite Bloody Marys & Coronas. Det enda märkliga under lunchen var väl att först sa vår servitris att de bara serverade Bloodys på helgerna (?), men efter hon ordat med bartendern så löste även det sig! 

Mätta & belåtna så kramade vi Ulle hejdå för den här gången. Vi begav oss sen ut på stan för att slå ihjäl lite tid. Efter lite shopping  & caféhäng hamnade vi i Central Park. Eftersom det var det enda jag & lillasyster inte såg av alla "have to:s" sist vi var i NY så var det såklart det enda jag hade på min lista av saker jag ville göra den här gången. Det är rätt häftigt hur det bara tystnar från trafiken & storstadsmullret några meter in i parken, hur grönt allt är & hur stressen bara lättar. I en stad med ca 8,5 miljoner invånare tror jag en sådan oas är väldigt viktig. Vi gick en rätt lång vända där inne, jag ville se scenen de spelade in delar av "Hair" vid så vi hamnade där tillslut. Vi stannade en stund, fotade lite, och en bit bort satt det två män & spelade gitarr & sjöng. Samtidigt vart de filmade av ett gäng så vi tänkte att de kanske höll på att spela in någon musikvideo av något slag. Men när vi satt där & betrakade människor som gick förbi kom en av killarna med kamera fram & frågade om vi kunde tänka oss att vara med i en "lifestyle-reklam" för LG Electronics. Så det var alltså det de höll på med. Sagt & gjort, vi fick ställa upp oss framför den där jäkla scenen & hålla om varandra medans de snurrade runt oss & filmade i olika vinklar. Haha. Väldigt märklig situation med roligt. Only in New York. Så vi får väl se om man dyker upp någonstans i framtiden. 

På kvällen gick vi tillbaka till hotellet, hämtade våra väskor & tog oss till Anders & Yvettes hotell. Åt en dumplingmiddag & tog sedan en taxi till JFK. Det var dags att åka hem. Strax efter midnatt lyfte vårt plan & semestern var över för den här gången. Men vi kommer tillbaka, det lovar jag. Både jag & Jonas älskar den här staden, den har allt man kan tänka sig. Så det är absolut inte sista gången vi traskar Manhattan upp & ner. Som tur var lyckades vi sova större delen av flygresan så även fast man var lite mosig i huvudet lyckades vi köra upp till Åre & komma hem helskinnade. Efter en sådan dag var det väldigt skönt att krypa ner i soffan med Teodor & kika på veckans avsnitt av Robinson. Det är kontrasterna som gör det...

Etiketter: newyork resor

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln