To travel is to live

Tiden flyger. Vi har redan gått halvvägs. Ingen jättelång resa den här gången förvisso, men ändå. Ibland hade en slowmotionknapp suttit fint. Igår började vi dagen lite senare så klev direkt på lunchen när vi väl var ute på stan & spatserade. Vi gjorde misstaget att inte kolla upp ett lunchställe innan vi lämnade hotellet & då på klassiskt vis när vi väl insåg hur hungriga vi var så hittade vi inte ett ställe att sätta oss på! Men skam den som ger sig, efter en 20 blocks promenad hamnade vi på Korean Way & där myllrade det såklart av koreanska & japanska resauranger. WINNING! Så vi smet in på ett till utåt sätt inte mycket för världen-ställe vid namn Wonjo men jisses vad god mat det var. Vi tog en bibimbap med biff & friterade dumplings. Man vet att man hamnat rätt när hela matsalen fylldes av koreaner vid lunchtid. 

Vi lyckades slå ihäj några timmar i New Yorks fantatsiska affärutbud, man blir helt slut i huvudet efter ett tag för att det finns helt enkelt för mycket att titta på. Men vi fyndade en del & gick sedan hela vägen tillbaka till hotellet i solen. Tog oss ungefär en timme men det gör inget när man gillar att gå, prata & studera folk som vi gör. Efter att ha mellanlandat & bytt om inför kvällen så gick vi upp till 25th St 5th Ave för att möta upp Anders & Yvette. De hade satt sig på en liten foodmarket med olika popupstånd med mat & dryck vid Madison Square Park. Vi testade allt mellan himmel & , vedugnsbakad pizza, pork buns, lobster BLT & chokladfyllda crepes, drack jordgubbs mojitos & bara njöt av allt liv & rörelse. Jag personligen älskar just den typen av middagar & "food courts" så jag trivdes som fisken i vattnet.

Tiden sprang ifrån oss återigen så blev inget stopp på Carmines som vi hade tänkt, utan det blev en taxi raka vägen till teatern. För det var alltså kvällens aktivitet! På min & Jonas 1års-dag fick jag biljetter till "The Phantom of the Opera" & Anders fick detsamma av oss i 50-års present. Åker ni någongång till NY & är intresserad av musikaler så är det den ni ska se! Det är min favorit sedan barnsben & håller fortfarande. Magisk scenografi, fantatsisk musik & berättelsen är ju precis så fängslande som det ska vara. Den här uppsättningen var inget undantag, så vi gick därifrån väldigt nöjda. Men - såklart var det dags för mat igen. Det hade ju gått alldeles för många timmar sen sist... ;-)

Vi avslutade kvällen på Tao Downtown. Jonas har tidigare varit på Tao Uptown flera gånger men det här var första gången här. Inredningen är helt bananas! Det är svårt att beskriva hur det var att gå in i entrén & genom restaurangen, det måste upplevas. Det är galet snyggt gjort & varenda detalj känns genomtänkt & på rätt plats. Oavsett om du är törstig eller hungrig är det värt ett besök bara för att se det. Väntlistan till själva matsalsgolvet låg på en timme när vi kom men vi lyckades få tag i fyra platser nere i sushibaren, ett stort plus var att fast man satt där så fick man beställa från hela menyn. Vi började med varsin fördrink, en Mango Chili Martini & en "Blushing Geisha". Godkända, smakerna var bra. Men för att vara ett sånt "flashigt" ställe så var de lite halvdant gjorda. De var inte silade ordentligt till exempel så hela ytskiktet var fullt med små krossade isbitar från att de skakat drinkarna. Vi beställde in en Dim Sum vid namn "shrimp and scallop rolls", till dem fick man tre dipsåset, en coconut cilantro, en thai chili & en honey mustard. De var höjdpunkterna på den rätten. Inget fel på deras dim sums, krispiga & goda men det var såserna som gjorde smakupplevlesen till det bättre. Till huvudrätt tog vi en "crispy thai pork" med thai basilika, chili, ostronsås & mango sticky rice. Köttet var supergott, men riset kanske lite väl sticky. Som en liten sideorder tog vi ångad vitlöks bok choy & en sushirulle med hummer & chipotlesås. Gott & snyggt, allt man önskar. I det stora hela var maten god & vällagad. Och vi gillar ju att sitta där det händer, nära köket så det gjorde absolut inget att vi inte fick ett vanligt bord. Servicen var bra & vi behövde aldrig vänta på maten eller undra vart den tagit vägen. Lokalen i sig är stor & stimmig, igår var det väldigt mycket folk vilket gjorde att ljudnivån var där efter. Men vi gillar ju det - god stämning & stök. Men det är nog något man ska ha i åtanke när man går dit, vilket humör man är på. 
Tao får 7 av 10 hjärtan. 

Etiketter: mat newyork resor recension

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln