New York, you treat us well

Hur ska man lyckas summera måndagen i en stad som den här? Vi får försöka...

Lunch på Jing Fong i Chinatown. Kanske ett av dom galnaste restaurangbesök man kan göra. Absolut inte den bästa maten men man måste bara gå dit. Det börjar med att man åker en lång rulltrappa upp till en gigantisk matsal med bara kineser, runt 800 sittplatser. Man blir snabbt visad till sitt bord och där kan det sitta andra gäster redan, inget konstigt med det. Dricka beställs och sen börjar det. Härliga Kinesiska tanter rullar runt med vagnar fyllda med olika dim sum. Det engelska uttalet är inte alltid på topp så man vet inta alltid vad man äter. Så det är bara att peka, nicka och hoppas på att det är något som går att äta. Fantastiskt rolig restaurang och som sagt väldigt annorlunda.

Men innan Jing Fong så åt vi frukost på Morandi. Ett par block från hotellet. Bra kaffe och grym enkel frukost mat, typ rostat surdegsbröd med avocadospread, rostade pumpafrön och löskokta ägg. Gott!!!
Efter en sväng på stan så mötte vi upp brorsan och Yvette. Dom tog en liten lunch innan lunchen på ett hak i Little Italy, Gelso and Grand. Vi joinade och åt lite brysselkål och köttbullar i tomatsås. Coolt ställe.

Sen blev det Jing Fong. Och ofta när vi sitter och äter så pratar vi om var vi ska gå och äta efter vi har ätit haha. Så det blev Joes Shanghai. Soup dumplings. Kaos. Mycket folk. Kineser överallt. Dom kanke var lite stressade för den mesta "soupen" hade runnit ut ur dumplingen men enligt min bror så är det normalt jävligt bra käk. Efter Chinatown var det dags att möta upp Derrick på Blue Water Grill. Så vi började promenera upp mot Union Square och hamnade på The Tacombi. En rolig mexicanare. Några tequiladrinkar och tacos med långkokt gris och  guacamole med chips fick vi i oss innan vi gick vidare. Vi mötte upp Derrick, en vän som jobbat med oss på Dahlbom På Torget i Åre och som snart öppnar sitt eget ställe i Brooklyn. Några flaskor vin och ett gäng ostron blev det i en ganska tråkig bar. Tur sällskapet inte var lika trist :) 

Dags för ombyte för kvällen och då blev det så att vi mötte upp en annan vän först, Ulrika som bott i NY i 25 år. Hon hade lite kompisar över från Hylte så hon var på väg åt ett annat håll men vi hann med en drink på Morandi. Japp, frukoststället. Lite stimmigare än på morgonen. 
Kvällens middag blev mer dumplings i baren på Hakkasan. Sjukt snyggt ställe med sjukt bra drinkar. Maten, jodå - helt okej. Men de kan bättre.
Kvällen avslutades med att Pia sjöng Sweet Child Of mine på Arlene's Grocery. Live karaoke  med att astight band. Jag själv har kört Ace Of Spades och Dr Love tidigare men den här gången var det Pias tur. Fantastiskt roligt galet ställe och helt galet stolt pojkvän. Grymt var det. Kanske kan hända att jag får lägga upp filmen senare om jag ber snällt :)

Nu ger vi oss ut i stöket igen!

"Part of the secret of success in life is to eat what you like" - Mark Twain

Etiketter: mat newyork resor

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln